Nederland

Ik wil jullie graag iets vertellen over een land waar ik laatst op vakantie ben geweest.

Het land heet Nederland. Sommige mensen zeggen ook wel Holland, maar anderen worden heel boos als je het zo noemt.

In Nederland is er geen zon en daarom zijn de mensen altijd een beetje chagrijnig. In plaats van zon hebben ze heel veel regen: dat noemen ze “het weer”. Dit is waarschijnlijk een afkorting van “het is weer niks”.

Een verklarende woordenlijst:
– “Het is lekker weer“: het is net gestopt met regenen.
– “Het is niet zo lekker weer“: het regent al drie dagen.
– “Het regent“: Nee, echt?

Tegen de tijd dat het eindelijk iets warmer wordt (dat noemen ze zomer) gaan alle Nederlanders naar Spanje, waarom is niet helemaal duidelijk. De ruimte die vrij komt wordt ingenomen door Duitsers.

In Nederland hebben de meeste mensen veel geld, en ze zijn dan ook veel tijd kwijt aan het kopen van dingen. Als Nederlanders niet praten over het weer dan hebben ze het meestal over hun nieuwe huis, auto of kleren.

Het gevolg is dat er zo veel huizen zijn dat alles tegen elkaar wordt gebouwd, of zelfs op elkaar. Langs alle wegen staan auto’s en vaak staan ze ook stil op de weg (dat noemen ze: file).

Nederlanders houden niet zo van buitenlanders, maar dat noemen ze anders: allochtonen. Allochtonen moeten integreren. Dat betekent dat ze Nederlands moeten spreken en erwtensoep eten.

Een Nederlander in het buitenland heet een expat. Expats spreken Nederlands en eten erwtensoep. Buitenlanders houden ook niet zo van Nederlanders.

In Nederland zijn er heel veel regels. Een belangrijke vraag is altijd weer: “mag dat?” en het antwoord is meestal “nee”. Je mag niet zo maar je huis geel schilderen, je mag niet stilstaan op straat om een praatje te maken en je mag ook geen vuurwerk afsteken.

Maar, er zijn ook leuke dingen in Nederland. Het vliegveld Schiphol is bijvoorbeeld erg goed aangegeven, en heel belangrijk: er gaan drie vliegtuigen per dag naar Curacao.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s